Monique van der Vloed

Even voorstellen: Dit is Monique van der Vloed, (natuur) voedingsdeskundige, gewichtsconsulent, voedingscoach en auteur van de boekenreeks “Dat maken we ‘natuurlijk lekker’ zelf!”

"Ik ben al ruim twaalf jaar actief als voedingsdeskundige, maar bevond mij pas echter in Juli 2013 voor het eerst in het gebied van kook en bakboeken schrijven. Schrijven is naast gezonde voeding mijn tweede grote passie en was het dus eigenlijk een soort vanzelfsprekendheid dat er ooit eens een paar leuke kook en bakboeken op de markt moesten komen. Al van kinds af hou ik mij graag bezig met de natuur, en vooral wat we daaruit allemaal kunnen eten en drinken. Dat vond ik als klein meisje al ontzettend interessant en fascinerend. Hoe appels aan een boom groeiden en wij die gewoon konden plukken en eten, hoe je bessen en bramen in het bos kon plukken en eten, het was voor mij als klein meisje allemaal één grote mooie speeltuin. Ook naarmate ik ouder werd verdween de liefde voor al dat voedsel uit de natuur niet. En vandaag de dag is het eigenlijk onveranderd gebleven. Ik kan nog steeds vol bewondering kijken naar een prachtige ananas of een mooie, groene appel, vers uit de boom geplukt.

Alhoewel tijden flink zijn veranderd, valt er gelukkig nog genoeg moois uit de natuur te behalen. Veel mensen zijn dit helaas een beetje vergeten door tal van kunstmatige voedingsmiddelen die we vandaag overal en nergens kunnen kopen. Alles is maakbaar geworden, en we raken steeds meer en meer gewend aan al die kunstmatige meuk, en dat is jammer. Want hoe dan ook: verse sperzieboontjes smaken toch altijd veel lekkerder dan die uit een pot of blik. En dan heb ik het niet eens over de gezondheidsaspecten. In al mijn recepten werk ik zo dicht mogelijk samen met de natuur. Dus in mijn recepten zul je geen kunstmatigheden, E nummers, en andere chemische ellende terugvinden, maar enkel pure, biologische, 100% natuurlijke en verse producten. Ik ga ook nog een paar stapjes verder door ook niet te werken met gluten, lactose/koemelk, en vlees. Uiteraard: dit is een geheel open optie in mijn recepten en kun je zelf gewoon eg kiezen voor (biologisch) vlees, meelsoorten die gluten bevatten, of biologische zuivel. Ik kies ervoor om te werken met melk die is gemaakt uit plantaardige producten, als haver, amandelen, hazelnoten en zilvervliesrijst. Daarnaast maak ik gebruik van geiten-zuivel: kaas, melk , karnemelk en kwark.

Ter vervanging van suiker heb ik ervoor gekozen de meest natuurlijke varianten te gebruiken, die tevens een zeer gunstige invloed uitoefenen op de bloedsuikerspiegel en op ons gewicht. Dit zijn (zuivere) stevia geworden en (zuivere) erythritol. Uiteraard geldt ook hier dat je ieder gewenst zoetmiddel kunt gebruiken in mijn recepten. Wat ik vooral hoop te bereiken met mijn werk, mijn recepten en mijn boeken , is dat mensen weer terug gaan hun eigen keuken in. En alles weer zelf gaan maken. Het plezier weer terugvinden om zelf de meest lekkerste dingen te maken die als grote bonus ook nog eens knettergezond zijn. Ik hoop, dat zowel mijn website als mijn boeken tot grote inspiratiebron kan werken voor velen!

Heel veel bakplezier! (www.moniquevandervloed.nl) 

Sorteren op:
Weergegeven:
Uniek receptenboek "Meukvrij met Keltisch zeezout" !! 50% korting + gratis verzending !!
In samenwerking met Monique van der Vloed heeft Selnature Keltisch zeezout haar eerste boek uitgegev..
Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1