Honing van imker

Volgens eeuwenoude mythen zijn bijenproducten, waaronder natuurlijk honing, de remedie voor alle ziektes. Bijenproducten zijn een natuurlijk medicijn wat tegen vele ziektes werkt.

Natuurlijk kun je kiezen voor de goedkopere versies, maar wilde honing die op 100% natuurlijke wijze gemaakt is zoals onze honing, heeft veel meer goede voedingsstoffen in zich zitten en je weet zeker dat de bijen op een goede manier behandeld zijn. Onze honing komt uit West Brabant van het Bijenbos vandaan.

Honing werd zoals gezegd van oudsher al gezien als een belangrijk medicijn bij allerlei ziektes. Daarom is het een goed voedingsmiddel om aan je dieet toe te voegen en het is ook nog eens een fantastische suikervervanger. Het is zoet, geeft geen rare bijsmaak aan je gerechten en het is gezond (hoewel je ook honing beter met mate kunt consumeren).

Honing is rijk aan mineralen, anti-oxidanten, probiotica en enzymen en helpt onder andere bij problemen als een zere keel,diarree, zweren, infecties, geprikkelde darm syndroom, en staphylococcus. Honing helpt bij nog veel meer problemen, de lijst is redelijk onuitputtelijk. Belangrijk om te weten is dat het niet goed is voor kinderen jonger dan 1 jaar (omdat het mogelijk is dat er besmetting optreedt met botulisme).

Houdt wel rekening bij iname van honing als je een probleem hebt met je bloedsuikerspiegel, dan is het goed om weg te blijven van producten als honing, agave of andere suikervervangers.

(bron www.missnatural.nl)

Er zijn geen producten in deze categorie.