De populairste en meest gebruikte toepassing van Keltisch zeezout is toch wel in de keuken. De Franse chef-koks en vele enthousiaste hobbykoks weten al jaren dat het Keltisch zeezout en het subliem Keltisch Fleur de sel tot de beste zouten ter wereld behoren die je perfect kunt gebruiken tijdens de “haute cuisine”. Sinds dat het Keltisch zeezout in 2004 ook makkelijker in Nederland en België te verkrijgen is wordt het traditioneel  Keltisch zeezout meer en meer gebruikt tijdens het ouderwets kokkerellen in onze eigen keukens.

Grijzig grof zeezout
Bij het Keltisch zeezout worden geen "schoonheidstrucjes" uitgehaald om bijvoorbeeld de zoutkristallen mooi wit te maken. De grijzige kleur van de kleibodem,  waarop het Keltisch zeezout wordt gewonnen in Guérande, verklaart de kleur van het grof Keltisch zeezout, grijs.  Bij Keltisch zeezout wordt niets toegevoegd maar ook niets afgehaald. Keltisch zeezout is het zout zoals Moeder natuur het voor ons heeft bedoeld, en dat proef je! Het Keltisch zeezout wordt niet geraffineerd en behoudt daardoor haar perfect mooie smaak met een subliem zacht karakter. Doordat het Keltisch zeezout alleen door de warmte van de zon en de droogte van de wind op de kleibodem in Guérande wordt gedroogd, en dus niet in machines, kan het wat vochtig aanvoelen. Dit is één van de belangrijkste eigenschappen van Keltisch zeezout. In het vocht zitten ook alle mineralen en sporenelementen dat het zout rijk is en daarmee bepalend is voor de zachte zoute smaak en gelijk een welkome aanvulling is voor de dagelijks benodigde hoeveelheid van mineralen en sporenelementen. Keltisch zeezout heeft het laagste natriumgehalte van álle (zee) zouten in de wereld en omdat het een puur zeezout is heeft u er minder voor nodig (het is niet "verdunt" of bewerkt) om uw favoriete zoute smaak te krijgen. Hierdoor levert het Keltisch zeezout een aanzienlijke bijdrage aan een gezond en fit(ter) gevoel en past het in een biologische levensstijl.

100 % natuurlijk keukenzout


Blomus zoutmolen

Het grof Keltisch zeezout gebruikt u onder meer als het "normale" keukenzout om over de gekookte aardappels of pasta te strooien. Of wat dacht u van een zeebaars die in een korst van Keltisch zeezout in de oven wordt bereid? U  kunt er ook een heerlijk stuk vlees, vis of gevogelte mee marineren. Een andere culinaire toepassing van Keltisch zeezout is het inleggen van voedsel in het Keltisch zeezout om het beter bewaarbaar te maken en te conserveren. In tegenstelling tot het Keltisch Fleur de sel mag het grof Keltisch zeezout wel worden gemalen om het wat fijner te maken. Gebruik hierbij een goede en krachtige zout- pepermolen. Wij adviseren onder meer de zoutmolen van Blomus. Bent u meer van de ouderwetse en traditionele methodes? Met een vijzel maakt u het Keltisch zeezout perfect fijn en kunt u er smaakvolle kruiden en specerijen aan toevoegen waarmee u zelf een heerlijke kruiden- en specerijen mengsel kan maken.

Exclusief tafelzout
Het Keltisch Fleur de sel strooit u juist handmatig, en niet met een zoutmolen, over de gerechten. Deze kleinere  zoutkristallen, met een gebroken witte kleur, hebben dezelfde smaak als het grof Keltisch zeezout maar zijn fijner van structuur. Dit komt doordat het de bovenste zoutlaag is tijdens het zoutwinnen en het minste in contact is geweest met de bodem van klei. Daarentegen heeft het Fleur de sel  het meeste kunnen genieten van de warmte en energie van de zon. Gebruik het Fleur de sel niet bij het koken van uw gerechten maar juist om het over een hard gekookt eitje te strooien, of over een mooie salade met een zachte wijnazijn. Daarnaast past deze "finesse" van het Keltisch zeezout ook uitstekend over uw gebakken aardappeltjes en frites, of strooi het over in de olie gefrituurde stukjes vis. Fleur de sel is een schaars en exclusief tafelzout. Door de magnifieke smaak hiervan zal het de meest simpele, tot aan de meest fijne gerechten, naar een hoger niveau brengen.  
Wilt u nog meer weten over het Keltisch zeezout of bent u benieuwd naar smaakvolle recepten? Bezoek dan hier onze informatieve websites.


Wilt u het 100% natuurlijk Keltisch zeezout Bestellen? Of bent u benieuwd naar al onze andere (Franse) producten die bestemd zijn voor het gebruik van dit "grijze en witte goud"? We nodigen u van harte uit om eens een kijkje te nemen in onze webwinkel waar u naast alle soorten Keltisch zeezout tevens  unieke  stenen potjes, vijzels  en zoutmolens zult vinden.