No. 1 Kala Namak
"Kala Namak.....misschien wel één van de meest bijzondere en smaakvolle zouten van de Wereld"

Door de aanwezige mineralen Sulfide en IJzer ruik en proef je, naast de zachte zoute smaak, ei met een vleugje van vers gesneden uien. 
Uniek traditioneel zout uit India.
Kala namak is een natuurzuiver en ongeraffineerd vulkanisch mineraalzout uit India, dat volgens een eeuwenoude traditie bewerkt wordt. Het heeft een unieke, zwavelachtige smaak die wat weg heeft van gekookte eieren. Hierdoor is het erg populair bij veganisten om eismaak te geven aan plantaardige voeding.

Zwart zout uit de Himalaya

Kala namak wordt gewonnen uit eeuwenoude groeven aan de voet van de Indiase Himalaya. Grote, zwarte zoutbrokken van ca. 100g-150g per stuk worden ter plekke fijn gemalen. Harad zaden - de vruchten van de boom Terminalia chebula - worden vervolgens gekookt met het zout. Die peulen worden toegevoegd, waardoor het zout uiteindelijk niet alleen zijn typische kleur krijgt, maar ook de de smaak  en het aroma van de deze peulvruchten over neemt.

Geliefd bij veganisten en bij liefhebbers die van verrassende smaken houden

De minerale eigenschappen van het lavazout, in combinatie met de harad zaden, geven aan kala namak een specifiek en verfijnd aroma. Dat doet namelijk denken aan de geur van hardgekookte eieren. Voor veganisten vervangt kala namak dan ook de smaak van eieren.
Kala Namak, het Zwarte zout uit India, is daarom onder andere zeer geschikt voor Indiase Curry’s, verse salades en als ei-vervanger in sauzen (veganaise). 


Highlights Kala Namak:

  •  Vulkanisch mineraalzout
  •  Unieke zwavelsmaak
  •  100% natuurlijk en zonder additieven
  •  Verliest niet haar kenmerkende smaak en geur

Recept Eggy Veganaise 

Ingrediënten voor circa 300 ml.
100 ml ongezoete sojamelk
200 ml neutrale zonnebloemolie
1 el appelazijn
1 tl mosterd
½ à 1 tl Kala Namak zout

Instructies
Doe alle ingrediënten in een pot en mix met de staafmixer of in een kleine keukenrobot. Mix het tot het vast genoeg is geworden. 

Sorteren op:
Weergegeven:
Kala Namak uit India 250 gram Zwart Zout
Misschien wel één van de meest bijzondere en smaakvolle zouten. Door de aanwezige mineralen Sulfide..
Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1