Merk: Selnature
Model: 1005
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 7,29
Excl. BTW: € 6,69

Beschikbare opties:

Het Selnature grof Keltisch zeezout gebruikt u onder meer als het "normale" keukenzout om over de gekookte aardappels of pasta te strooien. Of wat dacht u van een zeebaars die in een korst van Keltisch zeezout in de oven wordt bereid? U  kunt er ook een heerlijk stuk vlees, vis of gevogelte mee marineren. Een andere culinaire toepassing van Keltisch zeezout is het inleggen van voedsel in het Keltisch zeezout om het beter bewaarbaar te maken en te conserveren. In tegenstelling tot het Keltisch Fleur de sel mag het grof Keltisch zeezout wel worden gemalen om het wat fijner te maken. Gebruik hierbij een goede en krachtige zout- pepermolen. Wij adviseren onder meer de zoutmolen van Blomus. Bent u meer van de ouderwetse en traditionele methodes? Met een vijzel maakt u het Keltisch zeezout perfect fijn en kunt u er smaakvolle kruiden en specerijen aan toevoegen waarmee u zelf een heerlijke kruiden- en specerijen mengsel kan maken.

De hoeveelheden zijn:              

3 kilo , 5 kilo en 10 kilo

Selnature grof Keltisch zeezout is ongewassen, ongeraffineerd en wordt met de hand volgens oude Keltische tradities gewonnen in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk.  Het mineraalrijke Keltisch zeezout is natuurlijk te gebruiken in de (biologische) keuken maar ook geschikt om als badzout te gebruiken of om een "sole"van te maken, een glas water met een zoutoplossing om de dag mineraalrijk te starten. Het grof Keltisch zeezout kenmerkt zich door de wat grijzige kleur (vanwege de zoutwinning op een bodem van klei) en door het ietwat vochtige karakter.

Deze voordelige verpakkingen worden geleverd in een BPA vrije kunststof zak. De keuze voor dit materiaal is eenvoudig uit te leggen. De papieren Kraft zakken die we gebruiken voor de kleinere hoeveelheden kunnen het grotere gewicht niet aan waardoor we het in deze kunststofzakken moeten verpakken. Ons advies is wel om het Keltisch zeezout direct na ontvangst te bewaren in bijvoorbeeld glazen (weck)potten zodat het 100% natuurlijk zeezout wordt bewaard in een pot van ook een natuurlijk materiaal. 

Toepassingen:

Keuken, badzout, scrubzout, sole, conserveren, tandpasta maken


Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren