VOF Praktijk Nieuwe Tijd te Etten-Leur (NL) bestaat sinds 2012 en is in 2015 een Vennootschap Onder Firma geworden. Naast de fysieke praktijkruimte en bijbehorende website, lanceerde het   ondernemersechtpaar Tooke en Jacques Lardenoy ook een aantal webwinkels die de praktijk ondersteunen met als doel hun cliënten nog meer service te kunnen bieden.Vanuit dat oogpunt zijn zij gestart met het aanbieden van (biologische) producten die passen bij een gezond en bewust leven. In november 2012 is de praktijk een officieel afhaal- en verkooppunt  geworden voor Breizh Import Pichon van het Keltisch zeezout. Door de ligging nabij de Belgische grens, hebben zij het Keltisch zeezout verder geïntroduceerd in België. 

Sinds 2014 is hun kwaliteitsmerk "Selnature" een gedeponeerde merknaam voor het ambachtelijk en traditioneel gewonnen Sel de Guérande. Begin 2015 is www.selnature.com en de bijbehorende webwinkel online gegaan. Naast de verschillende soorten Keltisch zeezout (grof, gedroogd, fijn, fleur de sel en met kruiden) zult u ook bijbehorende accessoires uit de streek van Guérande vinden en een unieke wellness lijn met Keltische bad- en scrubzouten.

De afgelopen periode hebben Tooke en Jacques Lardenoy ondervonden dat er vanuit de consument een sterke behoefte groeide naar een hoogstaande en gegarandeerde kwaliteit van Keltisch zeezout. Met dit in het achterhoofd zijn zij gestart met Selnature met de garantie dat het grof Keltisch zeezout van een zelfstandig werkende Paludier, Frans voor zoutboer, afkomstig is. 

Naast het eigen merk Selnature kunt u ook kiezen voor het merk van een zogeheten "Coöperative". Het Keltisch zeezout wordt op identieke wijze gewonnen. Dit wil zeggen dus ambachtelijk, traditioneel en met de hand en het daardoor dus Sel de Guérande is. Het verschil is dat bij een coöperatie er meerdere zoutboeren zijn die onder één merknaam werken, in dit geval "Le Guerandais". Zij hebben een zeer grote zoutopbrengst welke door de Franse autoriteit op (biologische) kwaliteit wordt gecontroleerd. Daarnaast heeft Le Guerandais ook nog andere producten met het Keltisch zeezout, zoals zout met algen en biologische kruiden die u overigens ook allemaal kunt bestellen via de webshop van Selnature. 

Doordat wij met twee Franse leveranciers werken kunnen wij aan de enorm toenemende vraag blijven voldoen. Niet alleen in hoeveelheden, maar ook in diversiteit van de producten.