Merk: Selnature
Model: 1001
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 1,65
Excl. BTW: € 1,51

Beschikbare opties:

Het grof Keltisch zeezout gebruikt u onder meer als het "normale" keukenzout om over de gekookte aardappels of pasta te strooien. Of wat dacht u van een zeebaars die in een korst van Keltisch zeezout in de oven wordt bereid? U  kunt er ook een heerlijk stuk vlees, vis of gevogelte mee marineren. Een andere culinaire toepassing van Keltisch zeezout is het inleggen van voedsel in het Keltisch zeezout om het beter bewaarbaar te maken en te conserveren. In tegenstelling tot het Keltisch Fleur de sel mag het grof Keltisch zeezout wel worden gemalen om het wat fijner te maken. Gebruik hierbij een goede en krachtige zout- pepermolen. Wij adviseren onder meer de zoutmolen van Blomus. Bent u meer van de ouderwetse en traditionele methodes? Met een vijzel maakt u het Keltisch zeezout perfect fijn en kunt u er smaakvolle kruiden en specerijen aan toevoegen waarmee u zelf een heerlijke kruiden- en specerijen mengsel kan maken.

Selnature grof Keltisch zeezout is ongewassen, ongeraffineerd en wordt met de hand volgens oude Keltische tradities gewonnen in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Selnature grof Keltisch zeezout wordt gewonnen door de zoutboeren van Le Guérandais. Het mineraalrijke Keltisch zeezout is natuurlijk te gebruiken in de (biologische) keuken maar ook geschikt om als badzout te gebruiken of om een "sole"van te maken, een glas water met een zoutoplossing om de dag mineraalrijk te starten. Het grof Keltisch zeezout kenmerkt zich door de wat grijzige kleur (vanwege de zoutwinning op een bodem van klei) en door het ietwat vochtige karakter.

Al onze Selnature verpakking zijn gemaakt van het bekende en natuurlijk Kraftpapier, met aan de binnenzijde een dun folielaagje.

Toepassingen:

Keuken, badzout, scrubzout, sole, conserveren, tandpasta maken


Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren