Merk: Esspo
Model: 8010
Beschikbaarheid: Op voorraad
€ 23,29
Excl. BTW: € 21,37

Dit is wel heel bijzonder, vier voor jou geselecteerde wereldzouten in  handige glazen zoutmolens. Elk zout heeft zo haar eigen karakter en smaak maar ze hebben alle vier wel iets belangrijks gemeen: Ze zijn absoluut 100% natuurlijk en onbewerkt......dat proef en ervaar je!

De set bestaat uit de volgende wereldse zouten met een mooie grove korrel:

  • Keltisch zeezout, het sel de Guérande uit Frankrijk van het topmerk Le Guérandais (75 gr.)
  • Hawaii black uit de Verenigde Staten (105 gr. )
  • Deens rookzout wat gerookt is in Denemarken (105 gr.)
  • Himalayazout uit Pakistaan tijdelijk de unieke witte zoutkorrels (105 gr.)

Beschrijving van de zouten:

Keltisch zeezout

Het gedroogd Keltisch zeezout van Le Guérandais is net als het vochtig Keltisch zeezout onbehandeld en 100% natuurlijk. Dit zout is enkel langer gedroogd onder de Franse zon en bevat nog alle essentiële mineralen en heeft een uniek laag natriumgehalte. 

Hawaii black

Van Molokai,"het vriendelijke eiland", het meest authentiek Hawaiiaanse van de archipel, komt dit zuiver zongedroogde zeezout. Hawaii Black krijgt zijn diepe kleur door lavastenen in de zoutbassins. Het gitzwarte zout is rijk aan mineralen en wordt op natuurlijke wijze verrijkt met plantaardige actieve kool, waarvan de ontgiftende en reinigende werking algemeen bekend is. Door zijn milde smaak is dit Hawaii Black zout uitstekend geschikt als finishing van gegrilde en gebraden gerechten. Het voegt een fraai kleureffect en een houtskool-achtige grillsmaak aan een gerecht toe. Het combineert optisch en qua smaak zeer goed met lichte
groenten en blanke vis of schelpdieren.

Deens rookzout

De meeste rookzouten worden gearomatiseerd met kunstmatige reukstoffen. Slechts 5% van de rookzouten die op de markt verschijnen wordt ook werkelijk gerookt. Dit Deens Rookzout is zout uit de Dode Zee dat op ambachtelijke wijze koud wordt gerookt op hout dat absoluut vrij is van gifstoffen. Esspo Deens Rookzout is naar verhouding zeer voordelig en heeft zijn weg gevonden naar menige gourmetkeuken. Verras jouw  gasten met de fijne smaak van dit unieke product. 

Himalayazout

Dit wit Himalayazout (tijdelijk i.p.v. rose) met een mooie grove korrel wordt op traditionele wijze gewonnen en is de meest hoogwaardige vorm van natuurzout. Het verrijkt op een natuurlijke wijze uw maaltijden.


Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren