Wereldzouten

Het gegeven dat keukenzout of natriumchloride (NaCl) eigenlijk een restproduct is van de chemische industrie spreekt mensen tegenwoordig minder aan. De keuze voor natuurzouten ligt dan voor de hand. Natuurzouten passen beter in een gezonde levenswijze en sluiten aan bij de groeiende behoefte aan mens- en milieuvriendelijke producten.

Sinds 2012 is Selnature distributeur van het 100% natuurlijk zeezout uit Bretagne, het 'Sel de Guérande'. In Nederland en Vlaanderen is dit zeezout ook bekend onder de naam Keltisch zeezout. Sinds begin 2017 zal Selnature, naast het Keltisch zeezout, ook andere "wereldzouten" gaan aanbieden. Wij hebben gekozen voor de zout (en peper) producten van Esspo.
Het assortiment kwaliteitszouten van Esspo bevat alleen natuurzouten. Dit betekent dat deze zouten zuivere natuurproducten zijn uit onvervuilde zeewaterbassins, zoutmeren, zoutbronnen, zoutvlaktes en zoutmijnen. Natuurzouten van Esspo zijn ongeraffineerd, niet gebleekt en zonder additieven. Esspo kiest, net als Selnature, voor duurzaamheid. Daarbij spelen voor ons de volgende overwegingen een rol:

• Traceerbare herkomst. Alle Esspo zouten zijn natuurzouten en worden kleinschalig en ambachtelijk geproduceerd.
• Ecologie. Aan plaatselijke ecosystemen wordt geen schade toegebracht.
• Fair trade. Handelaren ontvangen een eerlijke prijs, arbeiders een eerlijk loon. Door traditionele productie een markt te bieden kunnen tradities, die een samenbindende functie in de locale gemeenschap hebben, in stand worden gehouden of hersteld en waar nodig verbeterd.
• Geschiedenis. Aan veel tradities zit een verhaal vast, dat ons iets leert over productiewijzen die sinds mensenheugenis bestaan en dus duurzaam zijn. Zo ontdekken wij een mentaliteit waarin de mens een geïntegreerd onderdeel is van de natuur, de gemeenschap en de geschiedenis.

Sorteren op:
Weergegeven:
Himalaya zout inhalator vervaardigt uit porselein (met gratis vulling Himalaya zout)
Helaas even niet op voorraad. Verwachte beschikbaarheid eind juli 2024 Met onze Himalaya Zout Inhala..
Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1