Kala-Namak India

HÉT ONMISBARE ZOUT VOOR DE VEGANISTISCHE EN VEGETARISCHE KEUKEN

Ons Kala Namak zout wordt in de Indiase keuken gebruikt als specerij. Voor de vervaardiging van het zout worden Harad zaden gebruikt van de Terminalia Chebula (een boom), die met het zout worden gemengd. Hierdoor neemt het zout de kleur en de smaak aan van de peulvruchten. Door het hoge percentage waterstofsulfide en ijzer krijgt Kala Namak een typische kenmerkende geur en smaak, die vergelijkbaar is met een eiergeur. Hierdoor is dit onbewerkte zout veel gevraagd door vegetariërs en veganisten. Experimenteer zelf eens met dit bijzondere zout voor het verfijnen van chutneys en gerechten met kip en rijst.

De Kala Namak, zwart zout, oftewel Black Salt, is een specialiteit uit de indiase keuken. Door de speciale vervaardigingswijze heeft Kala Namak een zwarte glans. Tijdens de vervaardiging ontstaat echter ook vaak een donkerrode kleur, veroorzaakt door het hoge ijzergehalte. Hierdoor krijgt dat zout in India een andere naam en een andere betekenis, die afwijkt van die van Kala Namak.  

Kala Namak zout wordt in de Indiase keuken als specerij gebruikt.  Bij ons is over het algemeen alleen het Indiase tafelzout Sambhar Namak bekend. Alleen in speciale winkels worden ook andere soorten zoals dit  Kala Namak of Black Salt verkocht.

Kala Namak of zwart zout geeft voedingsmiddelen een zwavelachtige smaak. In India is dit vooral gewenst in fruitsalades, chutneys, chaats of bij de populaire Raites. Dit zout wordt speciaal aanbevolen voor op groenten en exotische vruchten, maar ook op visgerechten. Daarnaast verleent dit zout ook longdrinks en vruchtendranken een uitzonderlijke smaak. Door veganisten wordt het zwarte zout bijzonder gewaardeerd door de ei-achtige smaak, die het zout aan voeding geeft.

Ingrediënten:

Min. 97,15% NaCl., >0,26%Ca., >0,01%Mg., >1,339% SO4
(GBA analyse nummer)

Sorteren op:
Weergegeven:
Kala Namak uit India 250 gram Zwart Zout
Misschien wel één van de meest bijzondere en smaakvolle zouten. Door de aanwezige mineralen Sulfide..
Weergeven 1 t/m 1 van in totaal 1