Agrisel

           

** Om direct te bestellen scrollt u naar beneden **

SINDS 2020 NU OOK DE BESTE XL HIMALAYAZOUT  LIKSTENEN BESCHIKBAAR (5.25 Kg. per liksteen)  

Agrisel Keltisch zeezout, dit speciaal geselecteerd 'sel de Guèrande' voor gebruik in de agrarische sector is onbewerkt, niet gezuiverd en bevat hierdoor nog alle belangrijke mineralen en spoorelementen die van groots belang zijn voor uw dieren, planten en gewassen.

Herkauwers met hun meerdere magen kunnen probleemloos Keltisch zeezout eten, de bacteriën in hun maag kunnen deze met gemak verwerken.Dit betekent dat het als aanvullend mineralencomplex voor koeien, schapen, paarden en geiten gebruikt kan worden door het ofwel toe te voegen aan het voer van de dieren, of door het in het drinkwater op te lossen. Een andere en doeltreffende manier is   het "uitrijden" van het Keltisch zeezout over het land. Op deze eenvoudige wijze kan men de vaak arme grond voorzien van de nodige zeemineralen. Als aanvulling op het dagelijkse rantsoen van (melk)vee kunt u ook het Keltisch zeezout geven. Het gebruik van het Keltisch zeezout door veehouders hebben inmiddels al aangetoond dat door het geven van ons 100% natuurlijk zeezout het vee aanzienlijk minder last heeft van onder meer Mortellaro, Stinkpoot en Mastitis. 

Analyses  van het Selnature Keltisch zeezout, die u vanzelfsprekend bij ons kunt opvragen, tonen ook onomstotelijk de samenstelling aan van de aanwezige mineralen en sporenelementen. Hiermee onderscheidt het Keltisch zeezout zich van alle andere (naar eigen zeggen) ongeraffineerde zouten die geen complete analyse kunnen laten zien. Met name de grond in Guérande, waar het zout wordt gewonnen, is hiervoor verantwoordelijk. Het zout wordt namelijk gewonnen en gedroogd op de bodem van klei.


Ervaringen 

In januari 2018 heeft het vakblad voor de agrariër "Veldpost" een groot artikel besteed aan de biologische melkveehouderij De Hillekens Hoeve uit Etten-leur. In dit krantenartikel wordt ook het gebruik beschreven van ons Agrisel, het Keltisch zeezout voor de boerderij: 

Boer Jack Verhulst verteld: "Het rantsoen van de Fleckviehs is relatief eenvoudig. Het volledig bouwplan bestaat uit gras en krijgen daar aanvullend eiwitarm krachtvoer bij en Keltisch zeezout. Dat zeezout heeft dezelfde osmotische waarde als bloed en bezit veel meer mineralen dan de standaard mineralenmengsels. Volgens mij is dat veel gezonder voor de koe!". 

Het hele artikel lees je hier en hieronder een filmverslag van het gebruik van Agrisel op de Hillekens Hoeve. De bekende Belgische klauwverzorger Leo van Looveren is een fervent voorstander van Selnature Keltisch zeezout. Als klauwverzorger is hij steeds geïnteresseerd in de oorzaak van een probleem. Vooral door het vergelijken van stallen heeft hij veel geleerd.

Al snel ondervond van Looveren dat voeding één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste oorzaak is van klauw- maar ook andere problemen. Vooral het belang van structuur wordt vaak onderschat. Ook rantsoenwisselingen, broei en schimmel kunnen voor de nodige problemen zorgen. De kwaliteit van het water mag ook niet worden onderschat. Toen hij een artikel las over Keltisch zeezout is hij dit gaan testen en heeft hij contact met ons opgenomen. Eerst testen bij bedrijven waar het goed draait maar de resultaten waren beperkt. Het goede nieuws: er was  nergens een negatieve opmerking. Daarna voerde hij testen uit bij bedrijven waar redelijk wat kon verbeteren. Bij deze bedrijven ging het sneller. Overal was er binnen de maand verbetering op uiers. Naarmate men langer voerde, merkte men dat de dieren gezonder werden.......

Samen met het grootste merk "Le Guérandais" importeren wij rechtstreeks vanuit Frankrijk. Hierdoor leveren wij snel en goedkoop het 100% natuurlijk zeezout uit Bretagne. Door de traditionele en ambachtelijke manier van oogsten op de bodem van klei, bevat dit 'grijze goud' nog alle mineralen en spoorelementen. 50-60 gram per dag, per koe, is vaak al voldoende om geen synthetische mineralen meer te hoeven bijvoeren. 

 Ook "Voedingsgoeroe" Mike Donkers, een autoriteit op dit gebied, vertelt hierover in een artikel in Melkvee Magazine van februari 2013. 

In het NTR-programma "10xBeter" vertelt veehouder Rijkert Blokhuis over het gebruik  van Keltisch zeezout in zijn veehouderij. (Blokhuis' bedrijf komt na 3 minuten en 41 seconden in beeld (tot 6 minuten en 58 seconden). Deze uitzending laat o.a. zien wat zout kan betekenen voor een melkveehouder en haar koeien. Melkveehouder Rijkert Blokhuis uit Zeewolde heeft door het gebruik van zeezout in het voer vrijwel geen mastitis meer geconstateerd bij zijn koeien. Zodoende is het antibiotica verbruik bij de koeien tevens drastisch verlaagd. 

Levering

Agrisel, het Keltisch zeezout voor (melk)veeteelt en land- en tuinbouw,  wordt bij u geleverd op Euro pallets (prijzen en leveringsvoorwaarden kunt u bij ons opvragen). Het zout is verpakt in handzame bulkzakken per 25 kilo. Om Keltisch zeezout te proberen in uw bedrijf hoeft u niet per pallet te bestellen, het is natuurlijk ook mogelijk om  eerst met een aantal zakken te starten.

Voor de actuele prijzen en leveringsvoorwaarden, of wilt u meer weten over het toevoegen van het Keltisch zeezout in uw onderneming, of wilt u graag deskundig advies ter plaatse, neemt u dan alstublieft contact met ons op. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. 

Helaas zijn de prijzen van met name het transport het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen. We hebben ons best gedaan om de 'schade' zoveel mogelijk te beperken door creatief onze eigen voorraden vanuit Frankrijk aan te vullen. Hierdoor lukt het ons gelukkig nog steeds om de kiloprijs ex. BTW bij pallet orders van het Agrisel tussen de 0,93 en 0,98 ct. te garanderen. Dit is inclusief levering in Nederland en België.
We hopen op uw begrip hiervoor.Sorteren op:
Weergegeven:
Agrisel Keltisch zeezout voor de agrarische sector in handige bulkzak van 25 kilo
1 zak met 25 kilo Agrisel van de grootste groep coöperatief werkende zoutboeren van Guérande (Bretag..
1 pallet met 1000 kilo Agrisel Keltisch zeezout voor de agrarische sector (E 0,99 p/kg incl. transport, excl. BTW)
! GRATIS VERZENDING IN NL & B !1000 kilo Agrisel op 1 Europallet van de grootste groep coöperati..
2 pallets á 1000 kilo Agrisel Keltisch zeezout voor de agrarische sector (nu E 0,97 p/kg. incl. transport, excl. BTW)
! GRATIS VERZENDING IN NL & B !2000 kilo Agrisel op 2 Europallets van de grootste groep coöperat..
3 pallets á 1000 kilo Agrisel Keltisch zeezout voor de agrarische sector (nu p/kg € 0,94 incl. transport, excl.btw)
! GRATIS VERZENDING IN NL & B !3000 kilo Agrisel op 3 Europallets van de grootste groep coöperat..
Weergeven 1 t/m 4 van in totaal 4