Wanneer we Keltisch zout niet als zout zien maar als een vol-spectrum complex van mineraalzouten, dan verandert onze kijk op dit wonderbaarlijke product en worden de mogelijke toepassingen ervan veel ruimer. Vooral als je bedenkt dat de vele mineralen waar de zeeën rijk aan zijn oorspronkelijk afkomstig zijn van het land.. Wat zat er toen in de lucht en in de bodem dat er nu kennelijk niet meer in die hoeveelheden is?

Het antwoord is zuurstof en mineralen. Er is berekend dat het zuurstofgehalte in de lucht ooit iets meer dan 30% bedroeg. Vandaag de dag is dit iets meer dan 20% en in sommige stedelijke gebieden zelfs minder dan 20%. Bovendien is zowel de lucht als de bodem vervuild. Dit betekent dat we ziek worden door zuurstof- en mineraaltekorten. Anders gezegd ontsteken de twee ‘vonken’ van het leven niet goed meer in ons. 

De twee basisingrediënten van zeewater zijn mineralen en zuurstof. In een gezonde, onvervuilde zeeomgeving is het dieren- en plantenleven vrij van ziekte en is de levensduur minimaal twee maal zo lang als op het land. Gedurende vele miljoenen jaren zijn de mineralen door neerslag weggespoeld naar de oceanen. Dan is het toch volkomen logisch om deze mineralen, in de juiste verdunning, weer terug te brengen naar het land?

Dieren
Herkauwers met hun meerdere magen kunnen probleemloos Keltisch zeezout eten, de bacteriën in hun maag kunnen deze met gemak verwerken. Dit betekent dat het als aanvullend mineralencomplex voor koeien, schapen, paarden en geiten gebruikt kan worden door het ofwel toe te voegen aan het voer van de dieren, of door het in het drinkwater op te lossen.

Veevoer
Als aanvulling op het dagelijkse rantsoen van (melk)vee kunt u ook het Keltisch zeezout geven als mineralencomplex. Het Keltisch zeezout is een compleet mineralen systeem (84 mineralen!). Testen en het gebruik van het Keltisch zeezout door veehouders hebben inmiddels al aangetoond dat door het geven van het Keltisch zeezout het vee aanzienlijk minder last heeft van onder meer Mortellaro, Stinkpoot en Mastitis. 

"Voedingsgoeroe" Mike Donkers, een autoriteit op dit gebied, vertelt hierover in eenartikel in Melkvee Magazine van februari 2013. 

In het NTR-programma "10xBeter" vertelt veehouder Rijkert Blokhuis over het gebruik  van Keltisch zeezout in zijn veehouderij. (Blokhuis' bedrijf komt na 3 minuten en 41 seconden in beeld (tot 6 minuten en 58 seconden). 


Wilt u meer weten over het toevoegen van het ongezeefde Keltisch zeezout, of wilt u graag deskundig advies ter plaatse, neem dan contact met ons op.