“een vrucht van alle elementen uit de natuur die samen komen: het water uit de Oceaan en de klei van de Aarde, de warmte van de Zon en de droogte van de Wind” (over Keltisch zeezout)

Breng de zee naar jouw badkamer....het kan!
Naast dat het Keltisch zeezout meer en meer gebuikt wordt in de keuken, vinden we het 100% natuurlijk zeezout steeds vaker terug in de badkamer, sauna en stoomcabine, en dat is meer dan terecht!

Ervaar het alsof je in de zee bent, met de helende en verkwikkende werking gewoon als cadeau. 
Want door een (voeten)bad te nemen met grof Keltisch zeezout gun je jouw lichaam vele mineralen die we als mens nodig hebben. Vroeger zei “Oma” al dat wanneer je last had van een droge of geïrriteerde huid je een duik in de zee moest nemen. Door circa 300 gram (in een voetenbad circa 80-100 gram) grof Keltisch zeezout in een warm bad te strooien breng je de zee simpelweg naar de badkamer en zal de huid, ons grootste orgaan, alle mineralen en sporenelementen eenvoudig opnemen. In bad met Keltisch zeezout, een gezonder bad is eigenlijk niet voor te stellen.

Je wilt nog meer pure “wellness” ervaren? Dat kan, want Selnature heeft samen met De Hutte Cosmetics een unieke complete Keltische badlijn ontwikkeld van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Onze prachtige bad- en scrubzouten onderscheiden zich door de aanwezigheid van het complete mineralen complex van het Keltisch zeezout, en door de toegevoegde etherische oliën, kruiden en parfums in dit uniek recept van de Cosmetic Artist, bezit de Selnature badlijn een bijzonder vitaliserend vermogen voor “mind and body”.

Keltisch Scrubzout 
Door uw huid te scrubben met één van onze Keltisch scrubzouten verwijdert u dode huidcellen met als resultaat een heerlijk zachte en soepele huid. Als gevolg van de ronddraaiende masserende beweging met het Keltisch Scrubzout wordt de doorbloeding van de huid op een hoger niveau gebracht, de vetverbranding gestimuleerd en uw huid gevoed met de vele rijke zeemineralen waar het rijk aan is. Deze unieke samenstelling zorgt ervoor dat het Keltisch Scrubzout een verzorgende en therapeutische werking heeft op uw huid.
Ons Keltisch scrubzout is van uitzonderlijk hoge kwaliteit en is uitsluitend gecreëerd uit 100% natuurlijke ingrediënten. Zelfs het vocht uit het Keltisch zeezout wordt opgevangen en weer hergebruikt in de unieke samenstelling van de olie . Onze Keltische scrubzouten hebben een vitaliserende werking, mede door het volledige spectrum aan mineralen wat in Keltisch zeezout aanwezig is. Daarnaast zal uw huid, door de scrub techniek, langer en egaler bruin worden tijdens het zonnebaden. Door de gebruikte etherische oliën, op basis van de aanwezige bloemen en kruiden, onderscheid ons Keltisch scrubzout zich duidelijk van de goedkopere “fabrieks scrubzouten”.
Op dit moment hebben we 7 heerlijk ruikende en verzorgende geuren ontworpen. In de toekomst zullen er meer geuren worden geproduceerd die perfect samen gaan met de seizoenen. Voor de zomer periode hebben we speciaal 3 geuren gemaakt: Citroen, Aloë Vera en Kokos en voor de wintermaanden onder meer de geur van kaneel en dennen.

Keltische Bruisballen
Nieuw en zeker ook bijzonder in onze Keltisch badlijn zijn de handgemaakte bruisballen wat werkelijk een feest van wellness en plezier is in bad.  Daarnaast is het een primeur in de wereld, want zover wij weten is er nog nooit een bruisbal gemaakt met als basis het 100% natuurlijk Keltisch zeezout. Deze unieke handgemaakte bruisbal bestaat, naast het Keltisch zeezout, uit een heerlijke ruikende en verzorgende etherische olie. Aan de kinderen hebben we ook gedacht door een bruisbal te ontwikkelen met de geur van Bubblegum!

Tandpasta
Het Keltisch zeezout is tevens te gebruiken om er het gebit mee schoon te maken. Poets er je tanden mee om het daarna circa 2 minuten je mond mee te spoelen als een soort van mondwater. Hierdoor zal de flora in de mond zich herstellen en in beter balans  komen waarmee vaak ook de wat nare geur zal verdwijnen. Keltisch zeezout is daarnaast ook een belangrijk ingrediënt om een eigen tandpasta te maken. Hier vindt u het recept met onder meer kokosolie en pepermuntolie.